ΗΛΙΑΣ Κ. ΜΙΚΡΟΥΛΕΑΣΟ Ηλίας Μικρουλέας είναι δικηγόρος Αθηνών και εταίρος της Εταιρείας.

Eιδικεύεται στον τομέα του δημοσίου δικαίου, αλλά και του εμπορικού και εταιρικού δικαίου, συμβουλεύοντας και εκπροσωπώντας εταιρείες δικαστικά και εξώδικα. Εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια ως νομικός σύμβουλος σε μεγάλες εμπορικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς, όπως το facility management, η παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, η μελέτη, κατασκευή και διαχείριση μεγάλων έργων και η ενέργεια, παρέχοντας καθημερινή νομική υποστήριξη σε όλους σχεδόν τους τομείς των δραστηριοτήτων τους και ιδιαιτέρως σε θέματα κάθε είδους διαπραγματεύσεων, συναλλαγών και συμβάσεων, καθώς και στην υποστήριξη, προετοιμασία και συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς.


Πριν γίνει μέλος της εταιρείας «ΚΕΡΑΜΕΥΣ & ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ», ο κύριος Μικρουλέας είχε εργαστεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, σε μεγάλο όμιλο κατασκευαστικών εταιρειών και από το 2010 ήταν ιδρυτικό μέλος του δικηγορικού γραφείου «Παπαγιαννάκης Μικρουλέας & Συνεργάτες.


Έχει επίσης διατελέσει μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕ.Ν.Ε.) και μέλος του μητρώου εκπαιδευτών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα Διοικητικού Δικαίου και Καλής Νομοθέτησης. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων.


Ο κύριος Μικρουλέας είναι πτυχιούχος:

  • της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και
  • της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilians, στο Μόναχο Γερμανίας (διδακτορικό στο συνταγματικό και διοικητικό δίκαιο).

Δημοσιεύσεις:

  • Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και δημοκρατική διακυβέρνηση, σε: Αντώνης Μακρυδημήτρης, Ευγενία Πρεβεδουρου, Χρήστος Δετσαρίδης, Μαρία – Ηλιάνα Πραβίτα, Αναδιοργάνωση της Διοίκησης και του Κράτους στη μετά το «Μνημόνιο» εποχή, Εθνικό Τυπογραφείο 2015, σελ. 631 επ.
  • Το άρθρο 74 του Συντάγματος και τα interna corporis της Βουλής: Το ανεφάρμοστο Σύνταγμα. Διατήρηση, Κατάργηση ή Αναθεώρηση;, σε: Βασίλης Τζέμος, Μαρία – Ηλιάνα Πραβίτα, Συνταγματική Αναθεώρηση, Εκδόσεις Σάκκουλα Αθήνα – Θεσσαλονίκη 2015, σελ. 33 επ.
  • Ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και Ραδιοτηλεοπτικοί φορείς: Η απόφαση 1901/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, περιοδικό Δίκαιο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΔΙΜΕΕ) 3/2014, Νομική Βιβλιοθήκη .
  • Η χορήγηση αδειών σε τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις. Δεσμεύσεις του νομοθέτη από το ευρωπαϊκό δίκαιο και την εθνική συνταγματική τάξη (Επιθεώρησις Δημοσίου Δικαίου και Διοικητικού Δικαίου 2001, σελ. 253 - 275).
  • Freiheit des Rundfunks und Ordnungsfreiheit des Gesetzgebers in Deutschland und Griechenland im Rechtsvergleich, im Lichte des EG-Rechts (Η ελευθερία της Ραδιοτηλεόρασης και η οργανωτική ελευθερία του νομοθέτη στη Γερμανία και στην Ελλάδα σε σύγκριση, υπό το φως του ευρωπαϊκού Δικαίου), Peter Lang Verlag 1999.

Μιλάει Ελληνικά (μητρική γλώσσα), Αγγλικά και Γερμανικά.